Verstelling van raamstijl (Porsche 914, 1.7 modeljaar 70 t/m 73)

Wanneer het raam te sterk of te weinig tegen de stijl van de voorruit of de dankafsluiting aanligt, is de horizontale stelschroef β€œb” overeenkomstig te verdraaien, nadat van tevoren de contramoer is losgedraaid.

Door het indraaien van deze horizontale stelschroef wordt een grotere druk van de stijl boven tegen de dakafsluiting bereikt.

Wil men de voorspanning verminderen, dan moet men stelschroef β€œb” uitdraaien. Hierbij moet er op gelet worden dat de schroef β€œc” gedurende het verstellen van β€œb” opgelost moet zijn, d.w.z. het raam moet parallel aan de achterste ruitgeleiding lopen om te veel spanning in de deurruit te vermijden.

tech11_1

Verstellen van het raammechanisme
Is de verstelmogelijkheid van de instelschroef β€œa” niet voldoende, dan kan het raammechanisme als volgt versteld worden:

Deurbekleding van binnen verwijderen
De beide bevestigingsschroeven voor het raammechanisme β€œd” in het midden van de deur verwijderen
Deze gaten in het deurpaneel dienen vertikaal te worden uitgeslepen. Nu kan het raammechanisme door het nieuwe langgerekte gat worden versteld. Daarna moet de hoogteverstelling van de ruit met de instelschroef β€œa” opnieuw uitgevoerd worden.
Afstelling van de slotvanger.
Aanwijzingen in de reparatiehandleiding 914 en 914/6 groep 8, 41-1/5 nakijken