MIJN 914/6 (ondertussen heb ik deze verkocht)

Restauratieproject RIJKSPOLITIE PORSCHE 914/6
Chassisnummer: 914 1 43 0426
Kenteken: 78–85–SX

Vaak is de tijd een van de belangrijkste factoren, niet alleen in het dagelijkse leven, maar ook als je ergens naar op zoek naar.

Lang had ik namelijk al in mijn hobbyjaren gezocht en telkens weer gekeken naar een 914/6. Dit blijft voor een echte 914 liefhebber vaak toch een jongensdroom die men niet echt los kan laten.

Nu dus eigenlijk niet perse aan het zoeken trok een advertentie op de website van de 914 club toch mijn interesse.
Eigenlijk dicht bij huis dacht ik, Doesburg , Dieren… maar ja ondertussen was ik al aan het verhuizen en zodoende maakte ik snel een afspraak om van Lisserbroek naar Doesburg te rijden naar een 914/6.
Van het bestaan van deze 914/6 wist ik natuurlijk al lang, want het was een bijzonder 914/6 met voor mij een interessante historie. Het is namelijk een 914/6 , een van de twee die in Nederland werden ingezet door de Rijkspolitie.

Na een beknopte bezichtiging had ik al snel besloten dit project aan te kopen. De body was al ver uit elkaar gehaald maar ik kon in één oogopslag zien wat me te wachten stond; een hoop werk dus, het Europese klimaat en de vele gebruiksactiviteiten bij de Rijkspolitie hebben ervoor gezorgd dat deze 914 veel te verduren heeft gehad.
Echter, het is een 914/6 met originele motor en versnellingsbak, en dat vind je niet zo makkelijk meer.
Ook kon de vorige eigenaar mij nog wat stukken overhandigen met wat historische documentatie vanaf de importdatum van deze 6 in NL.

In het boek Caught by Camera is zelfs nog een originele foto te vinden van de Rijkspolitie-uitvoering, en het leuke is, de 914 heeft nog steeds hetzelfde kenteken.

Heb je foto’s of informatie die me bij mijn restauratie kunnen helpen, of van Politie 914’s in het algemeen, neem dan contact met me op!

Hier vind je meer over 914 Rijkspolitieporsche`s