Bevestiging demperbeen en de verschillen in de fuseekogel

voor type : 914 Alle

Deze informatie is van toepassing voor de Porsche 914 en de Porsche 914-6

Voor het monteren van de kogelverbinding in het demperbeen zijn er verschillende klemverbindingen in gebruik (zie hiervoor ook het werkplaatshandboek, groep 4, pagina 2.1 en 11/1 tot 11/4).
1. de klemming wordt bereikt door een gleuf in het demperbeen met een schroefverbinding.
2. de klemming wordt bereikt door een wigvormige bout, demperbeen zonder gleuf.
tech14_01

Klemming met een bout (gleuf in demperbeen) Klemming door wigvormige bout (geen gleuf in het demperbeen)

 

In de loop van de productie van het model 1972 kwam er een nieuwe klemverbinding tussen demperbeen en kogel. Hierdoor verviel de oude uitvoering (klemming door een M-10 bout).

Bij reparaties aan demperbenen met een wigverbinding dient u de bijbehorende kogel en de wigvormige bout met schroefdraad te gebruiken. klik hier

OPGELET:
FuseeKogels van de nieuwe uitvoering (klik hier) voor een klemming met een wigvormige bout mogen in geen geval gebruikt worden met een demperbeen van een oude uitvoering met een klemverbinding met een gleuf en een’ bout M 10.

In voorraad zijnde demperbenen van oude uitvoeringen mogen alleen gebruikt worden samen met de bijbehorende kogelverbindingen van de oude uitvoering.
In het onderdelenprogramma worden (behalve ruildelen) alleen nog demperbenen van de uitvoering met wigvormige bout geleverd.